Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Asia Express versus România Express

Postat la: 10.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Asia Express este un format de televiziune costistor și aducător de audiență, cât salam de vară întrun local de fițe. Achiziționat din snobism mediatic de către Antena 1, formatul nu atinge nici pe departe performanțele toxicului dar extrem de vizionatului Las Fierbinți, care își umflă mușchii autohtoni de mulți ani la postul concurent PRO TV și mai nou, al excelentului format Exalton difuzat de Kanal D.

Ca o linie generală, trasă cu cretă pe autostrada mediatică a televiziunilor românești, sunt preferate formatele internaționale, scumpe și greu de adaptat la realitățile mirosind a saramale peste toți munții Carpați. Am convingerea că un format autohton numit România Express în care niște concurenți ceva mai bine selecționați decât în formatul internațional ar face deliciul publicului, ar băga în traista trustului mult mai multă publicitate și în plus ar mai aduce și ceva beneficii de imagine României țară pe care cotidianul american Huffinton Post o numea anul trecut "Cea mai frumoasă țară a Europei" țară de care noi ne batem joc cât unde și cum putem.

Concurenții ar pute fi puși să mergă cu cursele locale CFR, cu căruța, cu Daciile 1300 încă în funcțiune, ar putea intra pentru o zi de lucru la Cocărăști Colț, în Prahova, unde un coreean cu față de țăran român, dar cu ochii oblici, cultivă ridichi de 8 kg, pere cu gust de pepene și ciuperci shitaki, toate evident pentru export, ar putea sta o noapte în peștera de lângă Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele,lângă Baia de Aramă, al doilea ca mărime din Europa (30 m lungime, 13 m lățime, 22 m înălțime și 9 m grosime) unde difernța dintrre temepratura de afară și ce din peșteră e vara de 10-15 grade în doar câțiva zeci de metri, ar putea înnopta la Templul Tuturor dorințelor din Șinca Mică, ar putea munci la Soveja, locul cel mai ozonificat din Europa, ar trece prin Tunelul Dragostei dintre Obreja și Glimboca, în Caraș Severin și ar descoperi multe alte locuri la superlativ din țara în care din greșală ne-am născut, dar în care suntem obligați să trăim.

Citeste materialul integral pe mirceanstoian.ro

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE