Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Arheologii egipteni au descoperit opt mumii în morminte vechi de peste 3.500 de ani

Postat la: 19.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Specialiştii egipteni care au participat la o misiune arheologică au descoperit acele morminte în necropola Draa Abul Nagaa din apropiere de Luxor, în sudul Egiptului.

Mormântul principal are forma literei T şi aparţine unui judecător din oraş, denumit Userhat, şi este tipic pentru mormintele nobililor care au trăit în timpul Noului Regat Egiptean (1550-1070 î.e.n. - cea mai înfloritoare epocă din istoria Egiptului, cu cei mai faimoşi conducători), au precizat reprezentanţii Ministerului pentru Antichităţi. După ce au îndepărtat 450 de metri cubi de pietriş şi nisip, arheologii egipteni au găsit intrarea în mormântul principal şi în două morminte adiacente. Excavaţiile sunt în plină desfăşurare pentru "a dezvălui secretele acestor două morminte", au dezvăluit specialiştii egipteni.

Camera principală din mormântul central găzduieşte o colecţie de sarcofage din timpul celei de-a 21-a Dinastii şi mumii înfăşurate în pânză de in. Sarcofagele se află într-o stare bună de conservare. Arheologii au descoperit, de asemenea, figurine mortuare de tip "ushabti", realizate din faianţă, teracotă şi lemn, alături de o colecţie de vase din ceramică. Într-o altă încăpere, experţiii egipteni au găsit "o colecţie de figurine ushabti, măşti din lemn şi mânerul de pe capacul unui sarcofag, aflat sub ele".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE